Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Meng in de schaal de polenta met 0.8 liter water, een scheut olijfolie en een flinke snuf zout.
Laat ongeveer een uur in de oven staan tot het een brijvormige massa is geworden. Roer er na een half uur, als het water is opgenomen maar de polenta nog wel zacht is, 3 eetlepels verse tijm, versgemalen peper en 50 gram geraspte provolone door. Zet de ovenschaal daarna weer terug in de oven.
Haal de polenta uit de oven en laat afkoelen. Dek af en laat de polenta ongeveer 1 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor de dressing:
Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, honing en sinaasappelsap. Snijd de sinaasappels in stukjes en de rode ui in halve ringen. Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking en zet ze apart. Meng de sla met de afgekoelde linzen, sinaasappelstukjes en rode ui.
Snijd de opgestijfde polenta in dunne plakken van zo’n 1,5 cm dik, in een vorm die je leuk vindt. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan, wacht tot deze goed heet is en bak de polenta zeker 7 minuten aan elke zijde of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg de gebakken polenta op een bakplaat en verdeel de rest van de provolone-kaas erover. Zet kort in de oven tot de kaas is gesmolten en serveer meteen.
Buon Appetito!
Ingrediënten:
Voor de krokante polenta:
- 200 gram traditionele polenta (instant polenta kan ook, maar de traditionele maakt dit gerecht wel lekkerder)
- 150 gram provolone-kaas
Voor de sla:
- Gemengde sla
- 2 sinaasappels, in stukjes
- 1 rode ui, in flinter dunne halve ringen
- 100 gram Puy-linzen
- 3 eetlepels verse tijm + wat extra om te garneren
Voor de dressing:
- 5 eetlepels goede olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- Sap van een halve sinaasappel
Bron: lepeltjeliefde.blogspot.nl