Gerecht met balsamico uit Modena van Giuseppe

Aardbeiensalade met ricotta salata, pinoli en rucola

Sinds 1605 produceert Giuseppe Giusti balsamico azijn en is daarmee de oudste balsamico producent.
Leuk weetje, elk jaar op 16/05 is het Giusti day, ze dagen je uit om een mooi gerecht te bedenken en deze met hun te delen.
Wij hebben daarvoor ook een lekker recept bedacht dat echt bij een zonnige lentedag past:

Aardbeiensalade met ricotta salata, pinoli en rucola

Recept:

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in kwarten. Meng de honing met de balsamicoazijn en meng met de aardbeien. Snijd de basilicum grof en schep door de aardbeien. Doe de aardbeien in een afgesloten kom of bakje en laat ze minimaal een uur in de koelkast marineren. Doe de aardbeien in een zeef en vang de balsamico-marinade op en meng dit met de olijfolie, mosterd, peper en zout. Doe de sla op 4 bordjes en besprenkel met de marinade. Verdeel daarna de aardbeien, stukken ricotta salata en pijnboompitten erover.

Buon Appetito!

Ingrediënten:

  • 250 gr aardbeien
  • Paar verse blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gr rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 150 gr ricotta salata